Felhívások
A Vízközmű Társulat közleménye

Nagybörzsöny Község Önkormányzata

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy településünkön elérhető közelségbe került a csatorna-közmű beruházás megvalósítása. A beruházás nagyrészt pályázati támogatásból, kisebb részben lakossági hozzájárulásból valósul meg. Ezért eljött az idő, amikor szükség lesz a lakossági önrész megfizetésére. Önkormányzatunk lehetőséget biztosított 2 éve arra, hogy lakáscélú előtakarékossággal fizethessék meg a hozzájárulást, 30% állami támogatással.
Örömünkre szolgál, hogy az ingatlantulajdonosok döntő többsége élt e kedvező lehetőséggel.
Az ő részükre a pénzintézet megelőlegezi az önrészt,

[...]

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tüzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.
A levegő védelméről szóló 306/2010. [...]

Nyomravezetőt keresünk

2015.május 04. 12:00- május 05. 15:30 közötti időszakban (feltethetően az éjszakai órákban) ismeretlen tettes a Nagybörzsöny Hunyadi tér 16. szám alatti ingatlan két utcafronton található ablakát téglával bedobta.A tégladarabok papírba voltak csomagolva és a papírt színes, fonott, feltehetően otthoni vagy iskolai foglalkozás során helyben, Nagybörzsönyben készített fonattal kötözték a téglához. A papíron kézzel írott feliratok találhatóak.

A károsult 500.000 Ft – azaz ötszázezer Forint- nyomravezetői díjat ajánl fel annak a személynek, akinek a nyomozó hatósághoz tett bejelentése alapján a tettest a rendőrség kézrekeríti.

[...]