Önkormányzati Hivatali Portál
Óra

Időjárás
Hőtérkép

Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
Mesekerámia kiállítás
Nyitás 2018 április elsején!

"Lehetetlen nincs, csak tehetetlen."

Már gyerekként eldöntöttem, hogy a művészet valamelyik ágával fogok foglalkozni. Nem tudtam választani: hol festettem, rajzoltam, hol szobrot faragtam. Egy véletlen folytán kerültem a hetvenes években Hódmezővásárhelyre. Az ország akkori legjobb szakiskolájában és a Majolikagyárban tanulhattam meg a kerámiakészítés minden csínját-bínját.

Ebben megleltem a formázás és a festés teljes ötvözetét. Szeretem a kihívásokat és amit csinálok, ez örök "harc az elemekkel". Ahogyan tanárnőm mondta ; "Itt a tűz minősíti a munkánkat"! Az agyag saját életet él, napról napra meg kell vele vívni a harcot. Soha nem lehet tudni ki fog győzni!

Az egri Tanárképző Főiskola rajz-földrajz szakán tanultam tovább. Nem akartam tanár lenni, inkább kerámia műhelyekben dolgoztam és több helyen szakkörökön tanítottam a gyerekeket és felnőtteket erre a csodálatos mesterségre.Közben három tehetséges gyermekemet neveltem fel. Közülük kettő szintén művészi pályára készül.

Sok idő eltelt, amíg a saját stílusom kialakult és végre saját műhelyemben ma már csak jellegzetes kis szobraimat készíthetem.Fő témám, az EMBER. Ez kimeríthetetlen! Korongozott alapból kiindulva formázom, "öltöztetem" fel őket. Ha megfog egy téma, egy mozdulat, akkor kitalálom, hogy lehet ezt megkorongozni, mit enged meg az agyag, hogyan lehet élethűen visszaadni.

Időszaki kiállításaim voltak Egerben, Hódmezővásárhelyen, Verpeléten, Balatonfüreden, Lovason, Paloznakon és Lentiben és részt vettem csoportos kiállításon Budapesten.

Állandó kiállításom van Feldebrőn a könyvtárban: "Hogyan lesz a szőlőből bor?" címmel.Otthonomban, Nagybörzsönyben látható a folyamatosan bővülő "MESEKERÁMIA" tárlat, kedvenc szobraim, kedves mesék egy-egy pillanatai ezek agyagba álmodva.

A kiállítás és nyitott műhelyem hétfői napok kivételével, az év minden napján, ingyenesen látogatható.

Szeretettel várok mindnekit!

"Ez a szakma egy örök küzdelem az ősi elemmel, a földdel. Az agyag saját külön életet él. Minden nap meg kell vele vívni a harcot, és sosem tudni ki fog győzni."

Akadálymentes
Akadálymentes honlap
Helyi termék
Orsik


Móni


Malomkert Étterem és Panzió
2018 március
Nincsenek események a hónapban.

HKSCPSV1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva, Gálik Máté készítette és a Nagybörzsönyi önkormányzat tulajdona.