Önkormányzat - Közérdekű információk
Nagybörzsöny Önkormányzatának belterületi útfelújítása

Elkezdődtek Nagybörzsöny önkormányzati útjainak régóta várt felújítási munkái!

 Nagybörzsöny Község Önkormányzata 2018.04.23-án pályázatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztérium PM_ONKORMUT_2018 kódú pályázati felhívására.

Támogatási Szerződés kötésre 2019.03.27-én került sor, 95%-os támogatási intenzitással.

A 87 M Ft-os beruházással érintett utcák a település központjában helyezkednek el, aszfalt burkolatuk nagymértékben károsodott. A károsodással érintett útszakaszok összes hossza 1314 m. A projekttel közvetlenül érintett 708 fő, azaz a település teljes lakossága, továbbá száma.

2019.06.03-án a munkaterület átadásával megkezdődött a felújítás.A beruházás a Pest Megye Területfejlesztési Programja keretében a Pest Megyei Fejlesztési előirányzatból valósul meg.

Projekt zárás 2019 09 02

Nagybörzsöny Község Önkormányzata 2018.04.23-án pályázatot nyújtott be a Pénzügyminisztérium PM_ONKORMUT_2018 kódú pályázati felhívására. Támogatási Szerződés kötésre 2019.03.27-én került sor, 95%-os támogatási intenzitással. A 87 M Ft-os beruházással érintett utcák a település központjában helyezkednek el, aszfalt burkolatuk nagymértékben károsodott. A károsodással érintett útszakaszok összes hossza 1314 m. A projekttel közvetlenül érintettek száma 708 fő, azaz a település teljes lakossága, de cseppet sem elhanyagolható az ide látogató turisták száma.

2019.06.03-án a munkaterület átadásával, végre megkezdődhettek a sokak által régen várt munkálatok.

Hunyadi tér (buszforduló), a település központjában elhelyezkedő téren biztosított a helyközi buszjáratok megfordulása, a téren buszmegálló és utasváró hely került kialakításra. A mintegy 36 m széles és 145 m hosszú tér két oldalán aszfalt burkolatú út került kialakításra, közöttük útszegéllyel lehatárolt zöldterület található. A tér Ny-i végéhez csatlakozik a Rákóczi út és a Petőfi utca aszfalt burkolata. A Petőfi utca a 12112 országos közút belterületi szakasza, amely a Hunyadi térnél csatlakozik a település önkormányzati úthálózatához. A téren található a Polgármesteri Hivatal, a posta, innen közelíthető meg az evangélikus templom.

A tér ÉNy-i sarkánál élelmiszerbolt és büfé található, míg a K-i szélén, a murvával burkolt felületen Őstermelői piac működik. A tér K-i végéhez csatlakozó utca – amely a jelenleg vizsgált károsodással érintett - szintén a Hunyadi térhez tartozik, összeköti a Kossuth utcát a Hunyadi térrel, biztosítja a Nagybörzsönyi Vízimalom (műemlék) és a Malomkert Étterem megközelíthetőségét.

Az érintett útszakaszok felújítási munkáit a kivitelező Geoszolg Kft végül 2019. 09.02-án készre jelentette.