Önkormányzat - Közérdekű információk
Nevelőszülőket keres a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató!

FELHÍVÁS!

Nevelőszülők kerestetnek!

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Olvasó!

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Magyarország egyik legnagyobb gyermekvédelmi szakellátást biztosító intézményrendszere, mely a gyermekotthonokra és a nevelőszülői hálózatokra egyaránt kiterjed. Képviselőjük nemrég felkereste hivatalunkat, hogy bemutassa azt a fajta háttérmunkát, mely a családjából kiemelt fiatalokról gondoskodik.

Nevelőszülőknek hívják azokat az embereket, akik abban a munkában segítenek, hogy a gyerekek ne nagylétszámú intézetekbe kerüljenek, hanem nevelőszülőkhöz. Polgármesterként, kötelességemnek érzem, hogy felhívjam arra a problémára a figyelmet, hogy sajnos kevesen vannak azok a szülők, akik a családjuk mellett, még valami pluszt vállalnak, és azt is el kell mondanom, hogy nincs kellő információnk sem, erről a „munkalehetőségről”.

Ezzel a kampánnyal is, szeretne a Szolgáltató hírt és információt adni azoknak, akik éreznek magukban egy kis pluszt, hogy gyerekeket neveljenek. Az elérhetőségeken felvehetik a kapcsolatot, és érdeklődhetnek. Remélem sikerül ezzel a tájékoztató levéllel is, olyan helyekre eljutnunk, ahol a jövő nevelőszülőit találja meg, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató.

Paulik Oszkár polgármester