Önkormányzat - Közérdekű információk
Nagybörzsöny Értéktár Bizottság

TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG NAGYBÖRZSÖNYBEN

A Hungarikum törvényben foglaltak szerint a Nagybörzsöny Község Önkormányzata, megalakította a Települési Értéktár Bizottságot, amelynek feladatai közé tartozik a településen fellelhető nemzeti értékek azonosításának szervezése, a településen fellelhető nemzeti értékek adatait tartalmazó gyűjtemény létrehozása, valamint azok megyei értéktárba történő megküldése.

A helyi önkormányzat közigazgatási területén fellelhető, illetve az ott létrehozott nemzeti érték felvételét a települési, vagy megyei értéktárba bárki írásban kezdeményezheti az adott érték fellelhetőségének helye szerint illetékes önkormányzat polgármesteréhez, illetve a megyei közgyűlés elnökéhez címzett javaslatában, a rendelet által meghatározott formanyomtatvány kitöltésével.

A Települési Értéktár Bizottság a hozzá beérkezett javaslatokat megvizsgálja, és a megyei, vagy települési értéktárak valamelyikébe való felvételéről az értéktár bizottság a javaslat benyújtását követő 90 napon belül dönt, és arról a javaslattevőt írásban értesíti. Egyúttal a települési és tájegységi értéktáraknak a megyei értéktárba való megküldésekor az értéktár létrehozója javaslatot tesz arra, hogy mely nemzeti értékek felvételét javasolja a megyei értéktárba. A megyei értéktárban nyilvántartott értékek hasonló eljárás után bekerülhetnek a Nemzeti Értéktárba, amelynek nyilvántartásából választja ki a Hungarikum Bizottság a hungarikumokat.

A bizottság feladata:

Elérhetőség: 2634 Nagybörzsöny, Rákóczi utca 2.  Telefon: +36 27-378-025

E-mail: hivatal@nagyborzsony.hu vagy nfalapitvany@gmail.com

Javaslattétel a települési értéktárba való felvételre:

A nemzeti érték települési értéktárba történő felvételére vonatkozó javaslatokat a polgármesterhez kell benyújtani, a magyar nemzeti értékek és a hungarikumok gondozásáról szóló 114/2013. (IV.16) sz. Korm. rendelet 1. sz. melléklete szerinti formanyomtatványon, elektronikusan a  hivatal@nagyborzsony.hu e-mail-címre, vagy postai út esetén elektronikus adathordozón mellékelve. A javaslattétel ingyenes.

A javaslatokról a Bizottság a benyújtást követő 90 napon belül dönt.

Formanyomtatvány letölthető ITT.

Dokumentumok
megnevezésméretdátum
Tájékoztató az Értéktár Bizottságról35.50Kb2020.08.03.

A dokumentum megnyitásához/letöltéséhez kattintson a dokumentum nevére!