Helyi termékek
Lek-vár-lakLek-vár-lak

Szörpök, lekvárok

Kattintson ide a prospektus letöltéséhez

Házi füstölt hús készítményekHázi füstölt hús készítmények

Kedves Vendégünk!

Nagybörzsönyi őstermelők, – Lehoczky Anita és Orsik János vagyunk, a házi készítésű finomságok kezeink közül valók, saját nevelésű állatok húsából készülnek. 🙂 Gazdaságunk fő profilja a disznó-tartás, a szükséges takarmányt szintén magunk termeljük, tehát biogazdaságról is beszélhetünk, hiszen az állatok csak természetes takarmánnyal tápláljuk, mint réti széna, lucerna vagy dara. A falusi finomságokat nagy gondossággal hagyományos füstöléssel állítjuk elő, éppen ezért olyan friss és különleges az ízvilága minden egyes termékünknek.

[...]

MesekerámiaMesekerámia

Palisca Mária

Korongozott, kerámia figurákból megformált, mesejelenetek kiállítása, mely ingyenesen látogatható. Nyitott műhelyembe is betekinthet.

Szeretettel várom! Nyitva: hétfő kivételével, állandóan.

PadláskincsekPadláskincsek

Padláskincsek kézműves ajándékbolt

Üzletünk megtalálható a Malomkert Panzió Éttermének bejáratánál lévő kis parasztházikóban. Várjuk szeretettel.

Ízelítő a kínálatunkból:

Mázas bögrék, méz, kosarak, hűtőmágnes, levendulazsák, lakástextil, régiségek, kézműves dekoráció és sok minden más….

[...]

NeszkaNeszka

Házi aszalt – szárított termékek

MézeskalácsMézeskalács

Mézeskalács

OSZI füstölt finomságaiOSZI füstölt finomságai

Nagybörzsönyi füstölt finomságok

Saját készítésű füstölt termékek … én tudom, hogy mit eszem, és ÖN?

Kis kézműves feldolgozónkban a sertésekből a régi hagyományokat követve készítjük el a különféle gasztronómiai csodákat. Csodák ezek, hiszen a mai világban nagyon nehéz olyan ételhez jutni, ami ne a gyors előállításról, a mű anyagok és adalékok tömkelegéről szólna. Nos, nálunk ezt a csodát megtalálja. A régi idők ízvilága, a hagyományos bükkfával való füstölés,

[...]

Magfaragó MűhelyMagfaragó Műhely

Gyümölcsmagból faragott egyedi ékszerek, miniatűr faragványok. A műhelyben berendezett tárlat a hét minden napján látogatható. Időpont egyeztetés telefonon vagy email-en lehetséges.

A mester gondolatai….
Nagybörzsöny számos látnivalója új érdekességgel bővült. Martin Balázs magfaragó vagyok, örömmel jelentem be, hogy műhelyem megnyitotta kapuit! A gyümölcsmagok faragása egy mára már csaknem elfeledett ősi mesterség. A nyitott műhellyel és az abban berendezett kiállítással szeretném életben tartani ezt a hagyományt. [...]